SOCIALE CEL

API (Aanspreekpunt persoonlijke Integriteit)

Met onze slogan #goedevoetballersmooiemensen willen we als club duidelijk maken dat KSV Diksmuide respect hoog in het vaandel draagt. Het is ons doel dat onze club een warme omgeving is waar spelers, ouders, trainers, scheidsrechters, supporters, vrijwilligers en bestuurders zichzelf kunnen zijn, respect tonen voor elkaar en anderen, ongeacht hun geloof, afkomst of seksuele geaardheid. 

Een positief en veilig klimaat is belangrijk en we willen als club aandacht hebben voor een cultuur van openheid, waar iedereen het gevoel heeft om moeilijke situaties of incidenten te kunnen melden. 

Daarom stellen we een club-API (Aanspreekpersoon Integriteit) aan in de club. Als sporter, ouder, trainer, bestuurder of andere vrijwilliger van onze voetbalclub kan je vanaf nu terecht bij Frank De Smet, als Club-API, met een vraag, vermoeden of klacht over psychisch, fysiek of seksueel grensoverschrijdend gedrag, racisme, sociale uitsluiting of discriminatie. Je kan een mailtje sturen op frank.de.smet@scarlet.be of tel 0476/24.27.86. Na afspraak is Frank aanwezig op de club en kan je hem persoonlijk spreken. 

Als Club-API luistert hij naar je vraag of verhaal en behandelt hij jouw melding in alle discretie. Indien nodig verleent hij jou advies bij mogelijke vervolgstappen of doorverwijzing.

#iedereenKSVD #KSVD #API #voetbalvlaanderen #goedevoetballersmooiemensen