OUDERS

HIGH5OUDER

Ouders en voetbalclubs, de relatie is niet altijd even makkelijk. Overdreven prestatiedruk, goedbedoelde maar allesbehalve productieve coaching en soms zelfs agressie langs de lijn ... Helaas kennen we zelf allemaal enkele voorbeelden van negatief gedrag richting andere ouders, spelers, trainers of de scheidsrechter. Gelukkig zijn dit nog steeds uitzonderingen en doen heel wat ouders én clubs het goed. Ouders die vaak hemel en aarde bewegen om zoon of dochter hun favoriete spelletje te laten beoefenen.

#HIGH5OUDER

Om nog meer in te zetten op het gezamenlijke doel van ouders en clubs, lanceerde Voetbal Vlaanderen een aantal jaren geleden #high5ouder. Dit project richt zich zowel op het verbeteren van oudergedrag langs de zijlijn, als op het verhogen van ouderparticipatie binnen de clubs. Want ouders zijn een belangrijke en niet te missen schakel voor hun kind, maar zeker ook voor de club. Ouders dragen bij tot een goede interne sfeer en een bruisend verenigingsleven. Daarnaast nemen ze vaak praktische zaken op zich zoals vervoer, het wassen van kledij en heel wat andere vrijwilligerstaken. Ouderparticipatie en beter oudergedrag gaan volgens ons daarom ook hand in hand.

Daarom is een welgemeende merci aan alle ouders ook op zijn plaats. Want we willen alle positieve voorbeelden nog meer aandacht geven. Een dank je wel aan de ideale #high5ouder!

10 TIPS VOOR VOETBALOUDERS