KSV DIKSMUIDE MEISJESCUP 2016

MEISJESCUP 2016

BEDANKT!

Op vrijdag 30 december 2016 vond de eerste KSV Diksmuide meisjescup plaats.

Een gezellig meisjestornooi met 7 ploegen waarvoor veel volk kwam opdagen, waarop mooi voetbal te zien was en waarop de sfeer was zoals die op jeugdvoetbalwedstrijden altijd mag en zou moeten zijn. Met de nodige winnaarsmentaliteit maar ook in een geest van fair play. We speelden experimenteel zonder scheidsrechters en noteerden geen enkel incident. Bedankt trainers en afgevaardigden. Zo hoort het!

Bedankt aan alle deelnemende ploegen (Cerkelladies, DV Kortrijk, Alveringem, Aalter, de West-Vlaamse Red Flames, de KSVD girls en de KSVD youngsters) voor de pure propaganda voor het meisjesvoetbal die jullie hebben gemaakt.

Er waren ook uitslagen en een klassement, maar uiteindelijk alleen maar winnaars. Iedereen kreeg dan ook dezelfde prijs.

De KSV Diksmuide Girls wonnen het eigen tornooi met een jonge ploeg die bij momenten wervelend ééntijdsvoetbal bracht. Zes overwinningen, 18 op 18. Daar viel niets op af te dingen.

De tweede plaats was voor de West-Vlaamse Red Flames. Jonge, talentvolle meisjes aangevoerd door hun zeer gedreven trainer Nico. Veel technisch vernuft en een ijzeren willetje om het te maken in dit ploegje. Prachtig om te zien!

De derde podiumplaats ging naar Alveringem. Toffe meiden met een super coach. Philip Nock, 'The English Man in Alveringem', de man met de korte broek en de roze kousen. Zalig.

Op de vierde plaats eindigden de meisjes van Aalter. Met een mix van jong en oud probeerden ze voortdurend verzorgd voetbal te brengen met een perfect meevoetballende doelvrouw. Prima en positief gestuwd door Kenneth en co langs de zijlijn. Bravo meiden!

Op de vijfde plaats vinden we de meisjes van DV Kortrijk terug. Ook hier niets dan positief nieuws te melden. Prima coaching, bij momenten zeer goed voetbal maar ook een dosis pech in de afwerking. Bedankt meisjes!

De KSV Diksmuide Youngsters was een heel jong gelegenheidsploegje dat het uitstekend heeft gedaan. Nooit werden ze weggespeeld, altijd probeerden ze de voetballende oplossing te vinden. Bij hen het jongste speelstertje van het hele tornooi. Lisa, 7 jaar (in de U13 reeks!), en in de laatste wedstrijd maakte ze zelfs een doelpunt. De youngsters werden knap zesde.

Op de zevende plaats eindigden de Cerkelladies. Sympathieke meisjes met een ferme dosis talent, maar gisteren een beetje ongelukkig in sommige matchen. Dat kan ook al eens gebeuren. De ene dag is nu eenmaal de andere niet. Toch een dikke duim, girls!

En alweer een dikke merci aan alle trainers en vrijwilligers die opnieuw op post waren om de ploegjes te begeleiden, het tornooi in goede banen te leiden en de kantine-activiteiten gesmeerd te laten verlopen. Jullie zijn fantastisch!

Voor iedereen een fijn eindejaar en afspraak volgend jaar op de laatste vrijdag van december?

#goedevoetballersmooiemensen

Op vrijdag 30/12 organiseren we in de namiddag voor het eerst de KSV DIKSMUIDE MEISJESCUP, een informeel
tornooitje ter promotie van het meisjesvoetbal. We zijn super blij dat we met 7 ploegjes zullen zijn.

We verwelkomen:

AALTER GIRLS

ALVERINGEM

CERKELLADIES

DV KORTRIJK

WEST-VLAAMSE RED FLAMES

KSV DIKSMUIDE GIRLS

KSV DIKSMUIDE YOUNGSTERS

Bedoeling is om er een leuke namiddag van te maken in de ware geest van het jeugdvoetbal: FUN & FORMATION. Bijleren op een voetbalveld is op hun leeftijd veel belangrijker dan winnen. Uiteraard moeten ze met een dosis winnaarsmentaliteit het veld opstappen, maar laat dat vooral niet primordiaal zijn voor de begeleiders op het veld en voor de ouders die aan de zijlijn staan.

Iedereen welkom op De Pluimen op vrijdag 30/12 van 13u30 tot 17u30 voor mooi en goed meisjevoetbal!

#goedevoetballersmooiemensen

De infobrochure kan je downloaden via de link hieronder!